duminică, 4 iulie 2021

Amenajarea unei grădini mici


    De când a venit pandemia toată lumea a început sa se bucure de fiecare metru de casa, balcon, terasa sau grădina. Sau, cel puțin, eu așa am făcut. M-am bucurat din plin de curtea pe care o avem. As spune curte generoasa fata de curticica pe care vreau sa o vedeți in acest articol. Oricât de mic este spațiul se poate realiza un decor de vis in care sa petreci clipe de relaxare. 

   Intenționez sa scriu câteva articole despre amenajarea unor colțuri de vis intr-un spațiu foarte mic. Îmi place expresia “Fa rai din ce ai”. Sunt convinsă ca îți poți face un adevărat colț de rai in care sa te relaxezi, sa bei cafea, sa citești, sa stai și sa asculți păsările ciripind, sa savurezi o prăjitura sau un pahar cu vin. Nu mai zic de momentele alături de cei dragi, poți juca diverse joculețe cu cei mici sau sa iei cina in familie.

   Am sa va arat pozele cu curticica care m-a cucerit. Este un spațiu mic, dar cu multă verdeața care asigura intimitatea și răcoarea in zilele toride de vara. Nu mai zic ca este un adevărat filtru împotriva prafului și a poluării. Ce sa mai 🥺 este o oaza de răcoare și aer curat. Pentru a tine la distanță țânțarii va recomand sa puneți strategic câteva plate de lavanda și sa cumpărați aparat care ii electrocutează. Puteți sa și stropiti împotriva lor, dar acest procedeu trebuie repetat după ploi.

   Buuuuun, sa încep cu poza înainte și după pentru o prima impresie. Sa vedeți de unde au pornit și unde au ajuns. 

   Din vechiul decor au păstrat gardul pe care l-au curățat și l-au vopsit și pomii care încadrează foarte bine curtea. Partea din stânga a ajuns acoperită cu ceva rogojină, mobilier și multe plante.
   Câteva imagini din timpul reamenajării.



   Au folosit un truc foarte interesant pentru un aspect mai spațios al locului. Idea oglinzilor este minunata atât pentru timpul zilei cât și pe timpul serii când reflecta lumina mult mai bine. Știu ca se vor murdari de la ploaie, dar sunt protejate de plante intr-o oarecare măsura. Dar cred ca merita sa folosiți acest truc.






   Ei, ce ziceți de acest colț de rai? Mie îmi place maxim cum au amenajat aceasta micuța curticica. Un loc minunat unde se pot distra copii, dar și cățeii familiei in același timp.
   Va puteți face singuri o băncuța de lemn sau sa cumpărați una pe plăcut și bugetul vostru chiar de aici. Au o mulțime de modele de bănci pentru grădina. Tot la ei găsiți și saltelute comode pentru canapeaua de grădina.

   Una din variante este modelul de sus pe care îl găsiți aici

   Sau acest model destul de asemanator cu cel din imagini. Îl găsiți aici.
   Variante foarte frumoase de pietriș găsiți aici. Au o gama variata de culori și dimensiuni.
   Felinare foooarte frumoase și calitative, culori și forme diferite găsiți aici. Dacă vreți lampioane de hârtie de orez, ca cele din curtea lor, găsiți aici pe 2 dimensiuni.


   Cel mai mult îmi place cum se vede curtea pe timp de noapte. Este un loc de vis in care sa te retragi după o zi de munca. 








   Luminițele crează o atmosfera intimă, calda și relaxanta. Mi se pare ca transforma locul intr-unul de basm.

   Puteți opta pentru un decor cu mai mult alb și sa alegeți aceasta canapea.


   Pentru zona de masa puteți opta tot pentru ceva in ton alb. Am găsit acest set superb.

   Va mai las ca inspirație și acest model vintage.

   Pentru a contura peisajul feeric 💡💡💡 va trebuie o ghirlanda cu becuri.


   Și pentru ca vorbim despre grădini 🥰 zic sa povestim și despre planta care încadrează superbul decor. Regăsim Campsis radicans sau popular cu denumirile de Luleaua turcului, Trâmbița sau Trompeta cataratoare. Este o planta cataratoare foarte des folosită in decorarea  curților, grădinilor, teraselor și chiar a balcoanelor.


   Aici ii puteți vedea frumoasele cupe colorate care contractează cu verdele energizant și lucios al frunzelor lor. Puteri opta pentru a îmbina cele 3 soiuri existente și sa faceți un joc de nunante între galben, portocaliu și roșu. 

   Este o planta care se extinde foarte repede. O sa reușiți sa va decorați foarte repede grădina. Va puteți bucura de aceste minunate trompete colorate din Iulie pana in Octombrie. 


   Ca metoda de înmulțire aveți posibilitatea de a diviza tufa, prin butasi, semințe și marcotaj. Ii place un sol bine drenat și ușor calcaros, dar se adaptează ușor la orice sol.

   Este o planta care rezista foarte bine atât la seceta cât și la umezeala, dar pentru o dezvoltare armonioasa se recomanda udarea pe timp de seceta. Primăvara se poate administra îngrășământ pentru plante verzi, decorative prin frunze, cu concentrație mai mare de azot pentru a ajuta înverzirea ei, iar pentru stimularea florilor se va utiliza un ingrasamant cu o concentrație mai mare in fosfor și potasiu. Tot pentru a stimula înflorirea are nevoie de 6 ore de soare pe zi. 

   Este o planta deloc pretențioasa, dar care răsplătește prin frumusețea ei. Căutați semințe sau butasi ai plantei și cu siguranța o sa găsiți soiuri frumoase, iar prețul este chiar accesibil. Dacă mergeți prin parcuri sigur găsiți sa adunați semințele acestei plante minunate.

   Va doresc grădini de vis și momente relaxante și memorabile alături de cei dragi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu