marți, 24 noiembrie 2020

Spathiphyllum

    Tot ce pot spune este ca ador aceasta planta. Dintre toate plantele pe care le-am avut, aceasta mi se pare cel mai usor de ingrijit, cel mai putin pretentioasa, cea mai adaptabila planta. Imi place ca este decorativa atat prin flori cat si prin frunze. Plus ca este o planta care e dezvolta foarte bine si frumos. Este planta ideala pentru decorat in baie, daca aveti o mica sursa de lumina naturala.

   Lumina este un factor important pentru dezvoltarea oricarei plante, dar aceasta planta are nevoie sa fie ferita de razele directe ale soarelui. Vara ii place sa stea afara, in locuri aerisite, dar in locuri umbroase. Eu o tin toata vara in curte pe pervazul geamului unde are umbra mereu.

   Temperatura pe timpul verii poate sa fie cuprinsa intre 19 - 30 grade Celsius, iar acest lucru permite plasarea plantei afara. In timpul iernii trebuie sa plasam planta intr-un loc unde temperatura sa nu scada sub 14 grade Celsius.

   Solul trebuie sa fie un amestec de turba, pamant de padure si nisip. Ii place o textura fibroasa, dar se adapteaza foarte bine cu pamantul din comert.

   Apa este un element esential in ingrijirea acestei plante. Ii place apa, dar nu in exces. Nu va stresati daca ati pus mai multa apa, rezista foarte bine chiar daca are apa mai multa, dar nu trebuie facut un obicei din treaba aceasta. Udarea trebuie facuta la 2-3 zile, sa lasam pamantul de la suprafata sa se usuce intre udari. Vara este chiar indicat stropitul plantei deoarece iubeste umezeala atmosferica. Umezeala atmosferica o face ideala ca planta devorativa in baie, adora aburul din baie :) Iarna trebuie udata la 4-5 zile, dar depinde si cat de cald este in incaperea unde se afla planta.

   Fertilizarea este bine sa se faca de 2 ori pe luna in perioada de inflorire, primavara-toamna. Se pot utiliza ingrasaminte pentru plante decorative deoarece frunzele au nevoie de sustinere pentru dezvoltare. Puteti opta i pentru betisoarele de ingrasamant, acestea au eliberare treptata la fiecare udare. Utilizati ingrasaminte cu nivel ridicat de fosfor si potasiu.

   Multiplicarea se realiza=eaza prin separarea puiutilor de tufa mama. e realizaeaza foarte usor deoarece planta se dezvolta foarte repede si creste foarte repede.

   Transplantarea trebuie realizata cand planta a crescut foarte mult, iar radacinile au umplut ghiveciul. Folositi un ghiveci mai mare sau utilizati un ghiveci de aceiasi dimensiune daca doar despartiti tufa in 2 ghiceve.

   Daca plecati in concediu pentru o saptamana sa nu va spertiati cand va intoarceti daca gasiti planta ofilita complet. Eu am patit treaba aceasta, dar la prima udare isi revine complet.  Dupa parerea mea este o planta foarte usor de crescut si merita oferita cadou si incepatorilor in ale plantelor :)

Puteti cumpara sau trimite cadou planta către cineva drag chiar de AICI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu