joi, 31 martie 2011

Mica introducere

   Pasiunea mea pentru flori a inceput in urma cu 6 ani. Cand implineam 18 ani am primit o  phalaenopsis alba si foarte frumos ambalata in plasa roz, culoarea mea preferata. Era superba! Sper sa gasesc poza cu ea sa o pot posta si aici. Atunci am inceput sa ma interesez cum sa o ingrijesc. Citisem ca pentru inflorire trebuie sa aiba diferenta de temperatura intre zi si noapte si asa am ajuns sa dorm cu geamul deschis(eu fiind o friguroasa:)), noroc ca ziua mea este in iulie.
   Din pacate am pierdut planta deoarece tata m-a sfatuit sa o dau, pe timpul iernii, unei prietene care avea mai multe phalaenopsis. Din pacate in aceea iarna ea a avut niste probleme si nu s-a putut ocupa si a pierdut si ea plantutele.
   Si asa a inceput pasiunea mea pentru flori. Imi plac la nebunie orhideele, leandrii, hibiscusii, iasomia, neroli (floarea de portocal), lacramioarele, gardeniile si bougaivillea.
   Sper sa gasiti articole interesante despre floricele!
   Va multumesc pentru vizita blogului si ca-mi sunteti aproape.

2 comentarii:

  1. Niste flori de vis, magice intr-adevar. De unde pot sa cumpar si eu un puiutz de bougaivillea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bougainvillea apare spre vanzare vara. Au inceput sa fie comercializate si in florarii, dar se gaseste doar cyclam. La Romstal Garden(bucuresti-sector 4) baga plantute mici si dragute.
    Daca intrii pe forumurile de gradinarit sunt iubitori de plante care vand puiuti din diverse culori.

    RăspundețiȘtergere